زندانی سیاسی
حکم اعدام سجاد کريمی به اتهام قتل دکتر غلامرضا سرابی بامداد امروز سهشنبه ۲۹ شهريورماه با حضور گروهی از مقامات پليس و نيروی انتظامی در ميدان نبوت (هفت حوض نارمک) تهران و در ملاء عام اجرا شد.
غلامرضا سرابی متخصص قلب و عروق شامگاه ۳۱ شهريور سال ۸۹ مقابل خانهاش با شليک دو گلوله مورد هدف قرار گرفت و پس از انتقال به بيمارستان درگذشت.
پس از شناسايی متهمان دو نفر به نام های سجاد کريمی و فردی بهنام علی دستگير شدند که سجاد کريمی به قصاص و متهم رديف دوم نيز به تحمل ۱۰ سال حبس (۵ سال تعليقی) محکوم شدند.
خبرگزاری مهر در گزارش خود از مراسم اعدام در ملاء عام امروز، تماشاگران را اکثرأ «جوان و نوجوان و حتی دختران جوان» عنوان کرده است.
يکی از اين تماشاگران گفته است: «نمیدانم با اينکه اينقدر مجرمان و قاتلان اعدام میشوند چرا درس عبرت نمیگيرند.»
يک حاضر ديگر در محل اعدام اظهار داشت: «متأسفانه بعد از چند روز يا هفته اين صحنهها فراموش میشود و باز روز از نو و روزی از نو.»
اعدام سجاد کريمی، بيست و سومين اعدام از روز يکشنبه ۲۷ شهريورماه تاکنون در ايران است که بهشکل رسمی اعلام شدهاند.
به گزارش روزنامه دولتی ايران روز يکشنبه ۲۷ شهريورماه، ۲۲ تن از زندانيان زندان قزلحصار تهران که به زندان اوين تهران و رجايیشهر کرج منتقل شده بودند، در اين دو زندان اعدام شدهاند.
اين گزارش که روز گذشته منتشر شده و اسامی مخفف ۲۲ زندانی را نيز ذکر کرده، آورده است: «حکم محکومان به اعدام با تأييد دادستانی کل سحرگاه ديروز (يکشنبه) در محوطه زندانهای اوين و رجايیشهر اجرا شد.»
ايران از جمله کشورهايی است که مجازات اعدام در آن هنوز رايج است. قتل، فروش مواد مخدر، تجاوز، آدمربايی و سرقت مسلحانه از جمله جرمهايی هستند که مجازات آنها بر اساس قوانين ايران اعدام است.
سازمان عفو بينالملل نيز در گزارش سالانه خود اعلام کرده ايران پس از چين، بيشترين اعدامهای سال ۲۰۱۰ ميلادی را به خود اختصاص داده است.
عفو بينالملل در ژانويه ۲۰۱۱ خبر داد که در سال جديد ميلادی هر هفته به طور ميانگين ۲۰ نفر در ايران اعدام شدهاند.
هم اکنون دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، يعنی ۱۳۰ کشور، حکم اعدام را کنار گذاشتهاند، اما در ۶۲ کشور همچنان مجازات اعدام اجرا میشود که جمهوری اسلامی ايران يکی از اين کشورها است
No comments:
Post a Comment