Wednesday, July 13, 2011

، اعتصاب سراسرى كردستان آغاز شد


vokradio
اعتصاب ٢٢ تیرماه در سالگرد ترور دكتر عبدلرحمان قاسملو در اکثر شهرهای کردستان مانند کرمانشاه سنندج مهاباد اشنویه و سقز شروع شده است. عليرغم تهديد مردم توسط نيروهاى امنيتي، سپاهي و بسيج ، مردم شهرهاى مختلف كردستان آغاز اعتصاب سراسري را اعلام كردند. حسن شرفی سخنگوی حزب دمکرات کردستان ایران اعلام كرد جمهوری اسلامی نیروهای زیادی را وارد کردستان کردە تا از اعتصاب سراسری امروز چهارشنبە ٢٢ تیر جلوگیری کند. از صبح امروز نیروهای سرکوبگر رژیم اسلامی در مهاباد به مغازه مردم حمله کرده و با وحشت به شكستن قفل مغازه ها و حتي شكستن درب مغازه هايى كه بسته شده اند مشغول هستند وضعیت مهاباد به شدت متشنج است . به منظور پیشگیری از این حرکت اعتراضی رژيم جمهوري اسلامي اقدام به اعزام نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی بیشتر و استقرار آنها در شهرها و اذیت مردم، جمع آوری ستلایت از منازل در شهرها و روستاها؛ جلب اصناف و بازاریان به مرکز اطلاعات و نهادهای سرکوبگر، تهدید آنها در صورت تعطیلی بازار،و فراخواندن فعالان مدنی و اخطار به آنان جهت خودداری از تلاش در راستای اجرای اعتصاب، نموده است همچنين با فرستادن پارازیت روی فرکانس تیشک TV و جلوگیری از پخش برنامه های این تلویزیون، اخلال در تلفن های تیشک و پخش برنامه ی انترنتی تیشک TV و مسدود کردن سایت تیشک TV و همچنین اخلال در تلفن ها و فاکس دفتر نمایندگی حزب دمکرات کردستان ایران در پاریس از جمله اقدامات ديگري است كه نهايت وحشت رژيم از مبارزه بدون خشونت مردم كردستان را نشان مي دهد     

Friday, July 8, 2011

رتبه سوم جهان براي پيشي گرفتن خودكشي زنان ايراني از مردان

منیع: پارس کلوب
ايران سومين كشوري است كه بعد از چين و هندوستان، آمار خودكشي زنان آن در حال پيشي گرفتن از خودكشي مردان است در حالي كه در كليه كشورهاي دنيا، در برابر هر سه مرد كه بر اثر خودكشي مي ميرند، يك زن از خودكشي مي ميرد.

دكتر حسن زاده، روانشناس، در كارگاه زنان و خودكشي كه به مناسبت روز جهاني بهداشت روان توسط موسسه تحقيقات بهبود زندگي زنان و مركز تحقيقات سلامت زنان فردا، برگزار شد با بيان اين مطلب افزود: هم اكنون در ايران، خودسوزي يكي از شايع ترين علل خودكشي زنان است در حالي كه در كشورهاي غربي، كمتر از يك درصد خودكشي ها با خودسوزي صورت مي گيرد و نكته تاسف برانگيزتر اين كه بيشتر خودسوزي ها به مرگي فجيع منجر مي شود.

وي عوامل اجتماعي و فرهنگي را از عوامل مهم و تاثيرگذار در بالارفتن آمار خودكشي ذكر كرد و گفت: خودكشي يكي از موارد قابل پيشگيري مرگ است و بايد فكري به حال افزايش ميزان خودكشي زنان در ايران شود كه بنا به دلايل نامعلومي صورت مي گيرد.

صديقه ضيايي، مديرعامل موسسه تحقيقات بهبود زندگي زنان، نيز گفت: در گزارش ملي خشونت زنان كه توسط نهاد رياست جمهوري در سال 1379 منتشر شد، وضعيت خودكشي زنان در استان هاي هاي مختلف كشور مورد بررسي قرار گرفت. نتايج تحقيقات نشان داد؛ آمار خودكشي در استانهايي مثل كهگيلويه و بويراحمد، كرمانشاه و كردستان بسيار بالاتر از ميزان كشوري آن است و در حالي كه رقم خودكشي زنان در استان هايي مثل تهران و سيستان و بلوچستان به زير 10درصد مي رسد، اما در اين سه استان ، ميزان خودكشي زنان به 36 تا38درصد مي رسد و بعد از آن، رقم خودكشي در بوشهر و خوزستان بالاست.

وي افزود: اين آمار بسيار نزديك به نتايج تحقيق خشونت خانگي است كه توسط وزارت كشور در سال 1383 انجام شد. در نتايج اين مطالعه نشان داده شد كه ميزان خشونت خانگي در استان هايي كه ميزان خودكشي زنان در آن بالاست، از ساير استان ها بيشتر است. همچنين در برخي استان هايي كه با شاخص مناسب و بالاتري از توسعه انساني روبرو هستيم باز هم ميزان خودكشي بالاست؛ يعني در استان هايي مثل كردستان و كرمانشاه كه ميزان خودكشي بالاست با فقر شديد روبرو نيستيم ولي در بسياري از استان ها ميزان فقر بسيار بيشتر است هرچند ميزان خودكشي كمتر است.

اين موضوع به عامل بسيار مهم و نديده شده در شاخص هاي توسعه انساني، يعني عامل فرهنگ بستگي دارد. هرچند عامل باورها و ارزش ها و نگرش هاي قومي در شاخص هاي توسعه انساني در سطح جهاني در نظر گرفته نمي شود ولي عاملي است كه وجود دارد و داراي تاثير بسيار مهمي نيز است . حتي در مقايسه دو استان كه شاخص هاي توسعه انساني برابربه لحاظ جنسيتي دارند، ميزان خودكشي زنان در استان عشايرنشين و سنتي نشين بالاتر است آن هم به دليل سنت هاي قومي و بسياري محدوديت هاي غيرضروري كه براي زنان و دختران وجود دارد و همين موضوع نشان مي دهد يك عامل اساسي در خودكشي زنان، باورهايي است كه در ذهن زنان و مردان ما وجود دارد و هر چه جامعه اي سنتي تر وبدور از تعاملات باشد، ميزان خودكشي زنان بالاتر است.

ضيايي ادامه داد: ميزان حمايت هاي اجتماعي از زنان عامل بازدارنده و مهمي در كاهش ميزان خودكشي زنان است. وقتي زنان علاوه بر حمايت خانواده از حمايت هاي اجتماعي برخوردار باشند و بتوانند در جامعه، نقش هاي اجتماعي ايفا كنند، ميزان خودكشي آنان كاهش مي يابد. اما در جوامعي كه زنان نقش اجتماعي ندارند و خانه دار هستند، ميزان خودكشي زنان بالاست. پس بايد در سياست هاي كلان جامعه، در قوانين، مسائل حمايتي، مسائل آموزشي، در دادگاهها و ....ميزان حمايت از زنان افزايش يابد و سياست هاي موجود مورد تجديد نظر قرار گيرند. از اين منظر است كه پرداختن به خودكشي يك امر همه جانبه است .

در اين كارگاه آموزشي، دكتر حسن زاده در مورد وضعيت خودكشي در ايران، دكتر يوسفي در مورد بيماري هاي رواني و خودكشي و دكتر بوالهري در مورد تاثير عوامل اجتماعي، فرهنگي و مذهبي در ميزان خودكشي صحبت كردند

تنها صداست که می ماند


زن در آثار پیکاسو